0

Tugasan Aplikasi Komputer - Presentation

video



0

Air Oh Air!!!!!!!

Assalamualaikum...

 Hye semua.. cek nak bgtau skit yang ayaq kat UKM xdak... sedeyh gilerrr kot... bila ayaq xdak semua benda xboleh buat..kolej aku terlist dlm snrai kolej xder air.. nak mandi, nak kincin, nak solat, nak vara pown susah...  krisis nie mmg kerap berlaku kat UKM.. tp maklumkan akukan bdk 1st year.. so mmg baru lg la berhadapan dgn situasi mcm nie..sbow je la.... semua students UKM asyik duk mengadakan sesi perbualan hangat di FB, twitter, insta n mcm2 lagi.. bila bukak je fb mesti ade org post pasal air.. air, air dan air...



cuba bayangkan kalau situasi begini terjadi.. ayaq pulak xder...hbis la hahahahaha


rasanya dah lebih kurang seminggu air xder..mmg susah beb.. nsib baik kat block aku ade air kat tandas OKU.. itupon kena beratur pnjg nak mandi...so kena mandi awal2..kalau x mmg lmbt la p kelas.. hahaha.. tp  sejak semalam satu kolej xder air... sedeyh giler.. pkul 10malam pergi DAM (Dewan Anuwar Mahmud) untuk pergi mandi kat sana... pg tadi pulak terpaksa angkut air berbaldi-baldi untuk mandi.. hmmmm.. 

"So kepada students UKM ayuh kita jimatkan air untuk keguaan kita bersama..setitik air sgt berharga". 
ce wahhhh hahaha...


kbye.. wassalam :)
0

Blog Yang Selalu Aku Kunjungi Sebelum & Semasa DI Matrik

Assalamualaikum..

hye semua... ok.. diatas Paksaan pujuk rayu manja si kak wawa .. seperti yang dijanjikan, kali ni aku nak buat satu enty khas untuk dia... hahaha... Sebenarnya aku nak buat pengakuan yang aku selalu bukak blog dia sejak sblm aku masuk matrik lagi... menarik ke belog dia? ofkoz la beb menarik..ada blink2 gittuuuu -,- hahahaha... blog nie byk jugak la guide aku untuk masuk matrik.. fakta tntg matrik, brg2 yg aku perlu bwk kat matrik.. everything la about matrik.. mula2 aku nak teruskan diploma aku.. tapi bila bukak je blog dia terus tergerak hati nak masuk matrik.. *nmpk x permainannya disitu* hahaha.. terkejut gak la bila tgk result dia dpt 4.00 untk sem1.. budak nie otak giler ke hape blaja smpai dpt result gempak mcm tu.. so aku pown nak jadi mcm dia jugak la.. anyway.. kitaorg sama matrik u knoww.. WE'RE KMPians.. haha tp time aku masuk tu dia jadi AJKO je la..


X sgka pulak.. aku smbung degree kat  satu uni, fakulti, n course dgn kak wawa nieh.. kitaorg blaja sama2 kat UKM..nmpk x ade jodoh kat situ.. eh..ape yg aku merepek nie.. *lempang laju2*.. ok dah sedar hahaha.. at last aku jumpa jugak tuan empunya belog nie.. rasa nak pengsan uolsss..hahaha 



ini la tuan empunya belog.. *curik gmbr secara haram dari blog dia*

ok lah..aku dah dpt rasakan kak wawa dah kembang semangkuk.. cukup je la setakat tu..
bye.. wassalam :)

0

Bakal Presiden!!!!

Assalamualaikum...
hye semua... aku nak citer skit tentang kelab kat UKM nie... kami, pelajar UKM kena kumpul LC,bukan motor yamaha LC tu ok.... nie LC (Learning Contract) sebanyak 8jam kredit ( 1jam kredit=40jam) ...so aku kena cukupkan 320jam.. xcukup xleyh grad tau..kena extend semester... LC nie bukan je just join program dpt LC.. tp kita kena rancang n laksanakan sesuatu projek untuk dptkan menda alah nie..xkire la jadi pengarah projek ke, even jadi AJK pown da dpt LC... 

Aku join jgk la kelab2 sebab nak kumpul LC punyer pasal... kat kolej aku join Kelab XTreme-C n saketariat HELA (Hal Ehwal Luar & Antarabangsa).. kat fakulti lak aku join kelab Ekonomi..

 "eh kenapa join kelab ekonomi???? kau kan budak bisnes??"
soalan yang biasa keluar dari mulut kwn2 aku... senang je jwpn aku
"ala xkan semua benda nak bisnes.... skali skali buat kelainan skit"

yang pasti aku nak bgtau kat korang... mmg best giler kot join kelab ekonomi..sebab ahli2 , akak2 abg2 senior pergghhhh.. baik gilerrr n sporting habis kot... yg paling penting Presiden comel giler kottt... eh?? comel ke?? grrrrrr -,- hahaha...gurau je kak Najah..hehehe..  aku dilantik sebagai Timbalan Naib Pengerusi 3.. haha..hebatkan??  hebat la sgt...weekkkkk..
adakah akan menjadi Presiden?? haha.. no no no..mmg xlar ..hahaha

Timbalan Naib Pengerusi 3 Kelab Ekonomi FEP UKM

kbye... wassalam :)


0

“La tahzan innallaha ma’ana” (jangan bersedih, Allah bersama kita)


Assalamualaikum... 
hye semua... hmm.. da cukup sebulan berada kat UKM niee... mcam2 perasaan ada.. gembira, excited, seronok, terharu, sedih.. kesepian...hmmm midsem exam da dekat... but apa yang aku dah buat untuk prepare midsem exam nanti...Ya Allah... rasa mcam down gilerr... kenapa la sikap malas melanda diriku ini.. please bangun mail...please.. bangun la dari khayalan.. exam da dekat..da xingat apa azam time mula2 menjejakkan kaki ke UKM nie? hmmm :(

“Dan Jangan kamu berputus asa dari Rahmat Allah. Sesungguhnya tidaklah berputus asa dari rahmat Allah, melainkan kaum yang kafir.” QS Yusuf (12) : 87

InsyaAllah aku akan cuba untuk cover apa yang aku blajar.. i'll never give up n try my best untuk dptkan dean list sem nie.. insyaAllah... n one more thing, niat jgak kena betul... blaja bukan sahaja nak cemerlang dlm exam tp niat nak menuntut ilmu kerana Allah... wish me luck yerr kwn2... :)


gmbr nie time dkt sebelah PTSL.. thanx Apih sebab jadi model..hehe
0

Photography - Portrait | Kids














Back to Top